52728053813 8abf43f33b o

Hoe het begon...

ACO van Elderen

Met de organisatie van de eerste Ommer Bissinghloop in 1982 ontstond het idee een heuse atletiekvereniging in Ommen op te richten. En zo werd op 22 oktober 1982 de Atletiek Club Ommen opgericht. Na de oprichting kon direct gebruik gemaakt worden van een sportveldje naast sporthal De Blokken aan de Van Reeuwijkstraat. In het begin werd er atletiekmateriaal geleend van de school De Stadsmars. De vereniging bleef gestaag groeien waardoor het mogelijk werd om zelf materiaal aan te schaffen.

Over het eerste veld doen nog veel stoere verhalen de ronde: het leek wel een golfbaan die bij regen altijd blank stond. Het veldje was aangelegd op een vroegere vuilnisbelt waardoor vuil naar boven kwam en voor er getraind kon worden moest er vaak eerst glas en stenen geruimd worden. Na een aantal jaren op dit veld door te hebben gebracht konden we in 1995 eindelijk verhuizen naar sportpark ”de Rotbrink”. Op sportpark ”de Rotbrink” was een 400m grasbaan aangelegd, een hele vooruitgang.

De eerste jaren op deze nieuwe baan beschikten we nog niet over een clubhuis, maar in 1998 konden we officieel ons ‘ACO-drome’ in gebruik nemen. De accommodatie met clubhuis was compleet.

Met de start van het projectplan De Drieslag in Ommen moest ACO nogmaals verhuizen en werd ook de accommodatie op sportpark ”de Rotbrink” verleden tijd. De nieuwe locatie van de atletiek is gelegen op Sportpark ”Westbroek”, aan de oostkant van Ommen. Op 1 november 2008 is dit nieuwe sportpark in gebruik genomen. Met de aanleg van een 6-laans kunststof baan en een modern clubhuis was dit voor ACO een droom die uitkwam.