ACO crossloop
Over ACO
Welkom op de website van ACO van Elderen, een bruisende atletiekvereniging gevestigd in het hart van het Vechtdal. Met ongeveer 300 leden bestaande uit jeugdleden, recreatieve atleten, wedstrijdatleten (lopers) en enthousiaste beoefenaars van Sportief Wandelen.

Onze passie voor atletiek strekt zich uit van recreatieve beoefening tot het streven naar prestatief niveau. ACO van Elderen onderscheidt zich door een sterke betrokkenheid, sportiviteit en een aanstekelijk enthousiasme. Of je nu op zoek bent naar een plezierige sportieve ervaring of naar het verbeteren van je prestaties, Onze vereniging kenmerkt zich door passie en toewijding aan de atletieksport.

Verken onze website en ontdek de diverse mogelijkheden die ACO van Elderen te bieden heeft!

Onze historie

Onze rijke geschiedenis begon met de organisatie van de allereerste Ommer Bissinghloop in 1982. Het enthousiasme en de energie die voortkwamen uit dit evenement leidden tot het prachtige idee om een volwaardige atletiekvereniging in Ommen op te richten. Op 22 oktober 1982 werd de Atletiek Club Ommen officieel geboren.

In de beginjaren maakten we gebruik van een bescheiden sportveldje naast sporthal De Blokken aan de Van Reeuwijkstraat. Met geleend atletiekmateriaal van de school De Stadsmars begonnen we onze reis. Onze vereniging groeide gestaag, waardoor we al snel in staat waren om ons eigen materiaal aan te schaffen.

Die eerste jaren op ons oorspronkelijke veld geven aanleiding tot stoere verhalen. Het leek soms op een uitdagende golfbaan, vooral wanneer regen het veld blank zette. Gelegen op een voormalige vuilnisbelt, vereiste het veld vaak opruimwerk voor glas en stenen voordat we konden trainen. 

In 1995 maakten we de grote stap naar sportpark "de Rotbrink", waar een geavanceerde 400m grasbaan op ons wachtte. Een enorme verbetering die onze atleten de mogelijkheid gaf om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. In de eerste jaren op dit nieuwe terrein ontbrak het ons nog aan een eigen clubhuis, maar in 1998 konden we eindelijk trots ons 'ACO-drome' in gebruik nemen. Onze accommodatie met clubhuis was compleet, waardoor we niet alleen fysiek konden trainen maar ook een plek hadden om samen te komen en te groeien als een hechte atletiekfamilie.

Met de start van het projectplan De Drieslag in Ommen moest ACO nogmaals verhuizen en werd ook de accommodatie op sportpark ”de Rotbrink” verleden tijd. De nieuwe locatie van de atletiek is gelegen op Sportpark ”Westbroek”, aan de oostkant van Ommen. Op 1 november 2008 is dit nieuwe sportpark in gebruik genomen. Met de aanleg van een 6-laans kunststof baan en een modern clubhuis was dit voor ACO een droom die uitkwam.