41a061e4 d860 3075 9663 811d5348c2a3
IMG 4608

VechtdalTrail

Trailrunning is hardlopen door de vrije natuur. Door bossen, over heuvels en smalle wandelpaden. Trailrunning is wereldwijd enorm populair. Vooral in bergachtige gebieden zoals de Alpen of Ardennen zijn er grote evenementen. Verschil met een crossloop of bosloop is dat het gaat om langere afstanden van minimaal 20 km tot zeer lange afstanden van 50 km (en meer…) Er is daarom ook geen sprake van een afgesloten parcours maar van een gemarkeerde route door de natuur.

Trailrunning kan worden gezien als een prestatietocht waarbij een ieder zowel fysiek als mentaal op de proef wordt gesteld. Er zijn enkele verzorgingsposten maar men is deels zelf verantwoordelijk voor voldoende eten en drinken. Het wedstrijd karakter is minder sterk, elke gefinishte deelnemer is per definitie een winnaar. Nadruk ligt op sport, gezelligheid én natuurbeleving.

S fotografie  ®2018 (455)
S fotografie  ®2018 (90)

De VechtdalTrail start in Ommen aan de Overijsselse Vecht.  De Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

Initiatiefnemers voor de VechtdalTrail zijn Bertus van Elburg en Igor van Elburg (oom en neef). Bertus en Igor liepen in 2013 samen de Jungfrau-Marathon in Zwitserland. Tijdens de trainingen langs de oevers van de Vecht rond Ommen, ontstond het idee voor de VechtdalTrail. Door de samenwerking met atletiekclub ACO kon de 1e VechtdalTrail van start gaan op 24 juni 2017.


Routes 2024:
De trails kennen weinig asfalt, veel single track en zeer afwisselende ondergronden. Dit varieert van bos- en zandpaden tot ruig grasland.
Op de routes 35 & 50 km. komen daar grote zandvlaktes (o.a. de ‘Sahara’) bij.

De getoonde routes kunnen worden aangepast tot uiterlijk een week voor de start. Download ze dus pas enkele dagen voor de start via de website https://vechtdaltrail.nl/route/ 
Sponsoren VechtdalTrail

ACOvanElderen logo
SportvoedingWebshop on Tour
AH ommen
JHX 1
KleineWolf
RodeKruis
SocialMediaStandaardMeta (1)
Logo LO kleur
Staatbosbeheer (1)
ElCuerpo (1)
Ommen3
Prins Sport
Junne
Dunnewind Logo
Medigros
Gezondheidswinkel (1)
Prageo logo RGB groot
Cat logo kokkie (1)
Anwb 150x150
Social media logo 1024x1024